Orthesiologie

Wat is orthesiologie?
Een orthese is in het geval van de pedicure een hulpmiddel om bestaande teenklachten te corrigeren of pijnpunten te ontlasten.
De orthese wordt vervaardigd door middel van het mengen van siliconen en een verharder. Deze wordt dan gemodelleerd op de voet naar de gewenste vorm. Ortheses kunnen bijvoorbeeld de druk van de schoen bij een teen in hamer of klauwstand opvangen.
De orthese beschermd op die manier de eventuele drukplek, eelt, likdoorn, etc. waardoor deze kan verdwijnen en kan eventueel de teenstand corrigeren. Een orthese kan dus helpen bij het reguleren van de teenstand. Een kleine teenstandsafwijking kan met behulp van een orthese gecorrigeerd worden maar dit kan en mag alleen als beweging van het te corrigeren gewricht nog mogelijk is.
Bij kinderen kunnen met behulp van zachte ortheses tenen, die over elkaar heen liggen, weer netjes naast elkaar geplaatst worden. Dit gaat echter alleen op als er geen anatomische, pathologische of erfelijke afwijkingen een rol spelen. Een orthese is niet te verwarren met een prothese.

Waar kan een orthese voor dienen?
– drukontlasting (bijv. likdoorn op hamerteen)
– bescherming ( bijv. van de knok)
– correctie (bijv. bij scheefstand tenen)

Hogepad 39
8181TW Heerde
06 18491090

info@pediterra.nl
www.pediterra.nl

Op afspraak