Huid & Huidproblemen

De pedicure en huidproblemen
Als pedicure (voetverzorger) kom je uiteraard ook huidproblemen tegen vandaar dat ik mij hier wat verder in verdiept heb. Als pedicure krijg ik te maken met b.v.:
Zweetvoeten, wintervoeten, zomervoeten, koude voeten, eczeem, allergie, psoriasis, droge huid, jeuk, verhoorningsstoornis, wondverzorging, wondroos, veranderingen van de huid, schimmels, gisten, huidinfectie, etc.
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, met een gemiddelde oppervlakte van 1,5 a 2 m2 en vormt 15 a 20% van het lichaamsgewicht. Zij is stevig, buigzaam en rekbaar.
Het is van belang om een droge gevoelige huid soepel te houden door deze dagelijks in te masseren met een verzorgende voetbalsem, olie of hydraterende (vochtinbrengende) huidcrème. Olie of vet leggen een filmlaagje over de huid, waardoor het niet verdampt, het sluit als het ware het vocht in de huid op.
Huidafwijkingen kunnen aangeboren zijn, ontstaan door ziektes (immunsysteem), van buitenaf door druk, wrijving, vocht, droogte, koude, warmte of infecties (bacteriën, virussen), van buiten uit zoals b.v. psoriasis, eczeem, aandoeningen ten gevolge van circulatiestoornis, etc.
Sommige huidziekten lijken veel op elkaar en kunnen toch een geheel andere oorsprong hebben.

Dagelijkse verzorging van de voeten
Daar de huid veel te lijden heeft van invloeden van buitenaf is goed reinigen belangrijk.
Dagelijks wassen met een neutrale zeep (liefst ’s avonds).
Dagelijks schone sokken (liefst wol of katoen).

Hogepad 39
8181TW Heerde
06 18491090

info@pediterra.nl
www.pediterra.nl

Op afspraak